センターの活動

• センターの活動

第15回 日独ジョイントレクチャー

The talk will argue importance of the lowlands that surround high-altitude civilization in Ethiopia, using ecological–anthropological observations.

日独レクチャー

第89回 KUASS (Kyoto University African Studies Seminar)

The presentation gives an overview of women’s employment in Africa and focuses on an empirical study conducted in the rural central Ethiopia.

KUASS #89 EC

TICAD7パートナー事業・シンポジウム

このシンポジウムでは、アフリカ研究に関わる日本国内の代表的な大学・研究機関が取組みを紹介し、その可能性や課題について実務家を交え意見交換を行います。

アフリカ研究総覧 EC

第244回 アフリカ地域研究会

本発表では、現代アフリカの農村社会における女性たちの生業活動に焦点を当て、人びとが現金獲得活動を展開しながら新たな「共同」を生みだす姿を検討する。

AS #244

第90回 KUASS (Kyoto University African Studies Seminar)

This talk unravels the intricacies, dichotomies of land degradation on Mt. Elgon in Uganda both from the social and natural science perspectives.

第243回 アフリカ地域研究会

本発表では、中部アフリカのガボンとカメルーンの熱帯林で撮影した映像データから哺乳類の行動や生態を紹介し、映像による動物研究の可能性と限界を考察する。

AS #243
1 2 3 10 »
PAGETOP
Copyright © 2019 京都大学アフリカ地域研究資料センター All Rights Reserved.